Tri Yoga

TriYoga er en dynamisk yogaform, skabt gennem Kali Ray. Hun er født i USA og bor i Californien, men har nære forbindelser til Indien, hvor hun er initieret som swami ved den indiske avatar , som også er hendes åndelige vejleder.

De forskellige stillinger - eller asanas - er i TriYoga bundet sammen, flydende og danseagtigt, i en nøje fastlagt koreografi som synkroniseres med åndedrættet. Mere yndefuld end kraftbetonet er TriYoga´en ikke desto mindre særdeles dybt virkende. Den åbner for ny indsigt i kroppens energier og formidler og indøver et bevægemønster baseret på ”economy of motion”, dvs. bevægelser, der er udført opmærksomt og afslappet uden brug af flere muskler og mere kraft end nødvendigt. 
Systemet består af en række serier, forskellige ”flows”, med stigende sværhedsgrad, fra ”basic” for begyndere til niveau 7 for de meget øvede. Fælles for dem er de bølgende bevægelser, der følger åndedrættet og som smidiggør kroppen og forbereder den til de asanas, som fastholdes ved afslutningen af hvert ”flow”. Stillingerne er naturligvis, som i al Hatha Yoga, vigtige. Men i TriYoga er det mindst ligeså vigtigt, hvordan man kommer ind i dem, og ud af dem, og hvordan man kommer fra den ene til den anden - med åndedrættet som den faktor, der binder det hele sammen. 
Synkroniseringen af åndedrættet med bevægelsen fastholder opmærksomheden, som hermed bliver den tredje del af den treenighed, der har givet TriYoga’en navn. 


Efterhånden som man bliver fortrolig med systemet oplever man at befinde sig ”in the flow” - bevægelserne får en meditativ karakter, sindet tømmes og forankres i nu’et. Fornemmelsen af at ”flyde med” dukker op som noget naturligt og selvfølgeligt, uafhængigt af hvilket niveau man befinder sig på. 

TriYoga udføres til dæmpet musik. Ofte anvendes musik komponeret specielt til formålet af Kali Rays nære medarbejder Mercury Max. Enhver TriYoga klasse afsluttes med åndedrætsøvelser og en kort meditation. TriYoga er således en fuldstændig metode, der indeholder alle aspekter af traditionel yoga. 

 

 

 

Et eksempel på en kort flowserie


Eksempel på længere flowserie